Újdonság a ŠKODA-ról
2018.09.19.

A következő ŠKODA RS modellek formavilága

Íme a ŠKODA VISION RS tanulmányautó, amelyhez a tervezők a márka 117 éves motorsport örökségéből merítették az ihletet. A tanulmány nem csak arra hívatott, hogy a jövőbeli RS modellek megjelenését tárja elénk, de ŠKODA következő kompakt autójának a formavilágáról is árulkodik. A hivatalos bemutató Párizsban lesz, az autószalonon.
SKODA RS

Tiszta és pengeéles körvonalak és szűkre húzott „szemek” az ŠKODA VISION RS elején. Mindezek tökéletesen hangsúlyozzák a modell sportosságát, és rendkívül dinamikus megjelenést kölcsönöznek neki. A hátsó részen a diffúzort és az optimális aerodinamikát segítő tetőszpojlert láthatjuk. Ez utóbbi tulajdonság – a lehető legtökéletesebb aerodinamika – kiemelt figyelmet kapott a tervezés folyamán. A ŠKODA VISION RS nem kicsi autó. 4,3 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,4 méter magas. A tengelytáv, amely az utasok komfortját alapvetően meghatározza 2,65 méteres lett. Csak összehasonlításul álljon itt a jelenlegi OCTAVIA generáció 2,686 méteres tengelytáv adata, melyből létszik, hogy alig 4 milliméterrel rövidebb csak ŠKODA VISION RS-é.
SKODA VISION RS
Az RS megjelölést, amely a „Rallye Sport” rövidítése, először a ŠKODA 180 RS, valamint a 200 RS rali prototípusokat használták 1974-ben. Ezek a modellek képezték az alapját a későbbi legendás ŠKODA 130 RS modellnek. 2000 óta az RS jelzést csak a ŠKODA nagy teljesítményű és sportos kivitelű modelljei viselhetik.